Corona i Ryssland

Uppdaterad 2020-03-15 kl 04:30. Nu finns det 59 fall av Corona i Ryssland

Corona i Ryssland. Den här informationen har vi läst och skrivit 2020-03-14. Vi kommer att fylla på med mera info efterhand som vi hittar, så återkom ofta, så får du det senaste.
Nu bekräftar Ryssland två nya fall av Coronavirus i staden Kemerovo, vilket innebär att det totalt finns 47 fall i Ryssland.
Ryssland stänger sina gränser mot Norge och Polen.
Ryssland begränsar skolmöten valfritt från och med måndag i Moskvaregionen. Samma myndigheter rekommenderar att privata skolor åker på två veckors semester eller byter till onlineundervisning.

Skrivet 2020-03-13

Jag läser i themoscowtimes.com att Ryssland fram till idag har 28 fall av Corna. Men man har utfärdat en hel del regler för att förhindra att smittan sprider sig. Man har ställt in alla arrangemang med 5000 personer eller fler, det är alltså tio gånger fler besökare än vad Sverige, Norge, Danmark och många andra länder satt som gräns.
Man skickar tillbaka cirka 100 kinesiska studenter som inte följt bestämmelsen om självkarantän.
Ryska forskare säger att de utvecklat en enhet för att testa Coronaviruset på 15 minuter. Enheten ska göras tillgänglig för allmänheten i höst.
Den 11 mars skriver man så här:
Ryssland kommer att stänga de flesta flyktingar till och från Italien, Tyskland, Frankrike och Spanien. Man kommer vidare att sluta utfärda turistvisum för Italienska medborgare. Allt för att förhindra spridningen av viruset.

28 fall av Corona i Ryssland, 2020-03-13


De 28 fall som finns i Ryssland har alla varit på resa i Italien, och då blivit smittade där.
Denna dag förhindrade stadens borgmästare Sergei Sobyanin att större sammankomster, på över 5000 besökare skulle stoppas. Kritiker anser att det är ett politiskt beslut, då det hindrar stadens medborgare från att protestera mot Vladimir Putins konstitunella reformer som ska göra det möjligt för Putin att hålla sig kvar vid makten betydligt längre än vad lagarna tidigare sa.
Statsdumans vice talman, Pyotr Tolstoj isolerar sig själv efter ett besök i Frankrike. Han tillade på FB att han är helt frsik och kommer att arbeta hemifrån. Isoleringen är enbart en säkerhetsgrej.
En säkerhetskonferens som skulle hållits i Moskva i slutet av April har ställts in. Konferensen för försvar och internationella frågor skulle ha haft över ettusen delegater från 115 länder. Man ställer in på grund av hotet från Coronaviruset.
Den 10 mars har man dessa notiser:
Rysslands konsumetskydd rekommenderar att människor undviker kollektivtrafik, köpcentra och andra offentliga platser under rusningstrafik. Rent personligt undrar jag hur det går. Moskvas tunnelbana i rusningstrafik är en av de absolut hårdast belastade i hela världen. LP rekommenderar ytterst hårda armbågar om man vill åka med under dessa tider, 08,00 – 10,00 eller på eftermiddagen 17,00 – 19,00. Övriga tider ska man gärna åka, och då även njuta av den vackra tunnelbanan.

Vill du köra bil i Ryssland, så har du vår blogg om trafikregler och annat på denna länk.

Corona i Moskva
Torget i Moskva, en plats att undvika just nu.

Ett svar på “Corona i Ryssland”

  1. Pingback: Resa till Europa i Corona tider - Bilresa i Europa- 01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *