TransSibiriska Järnvägen

Här är det drygt 900 mil som ska åkas, med start i St Petersburg och stoppet i Vladivostock. Du åker hela tiden i Ryssland, och det är ju praktiskt, du behöver bara skaffa ett Visa, det ryska. Men jag skulle ju tro att när du kommer långt österut i Ryssland, så blir du säkert sugen på att åka sträckan via Peking och Ulaanbaatar hem. Då får du uppleva nya saker, och två nya länder, till båda behöver du Visa. Eller så vill du ta dig en tripp på Koreahalvön, där både Nord och Sydkorea finns. Jag måste undersöka möjligheten att resa till sydkorea via Nordkorea, jag är inte helt säker på att möjligheten finns, med tanke på att NordKorea är ett ganska stängt land. Men jag återkommer i frågan.
När du väljer enbart den ryska rutten så finns det väldigt mycket att njuta av i Ryssland. Du passerar Moskva, Vladimir, Novgorod, Yekaterinburg, Tyumen, Tobolsk, Novosibirsk, Tomsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, BajkalsjönDatsan, Ulan-Ude, Khabarovsk och avsllutar i Vladivostock.
Jag tror inte du sitter stilla på tåget i drygt sex dygn utan att du gärna stannar till på de olika platserna och upplever. Resan kommer att ta betydligt längre tid, men du har minnen för resten av livet med dig. Så häng på vår berättelse om denna resa, och de alternativ som finns.

Bajkalsjön, en upplevelse
Bajkalsjön, en av alla upplevelser i Ryssland